Logo fra Jonathan Gormsens hjemmeside, hvor han tilbyder wordpress hjælp og hjemmesider til en fair og ordentlig pris.

(Test din hjemmeside) Er min hjemmeside/webshop god?

Her ses et billede af Jonathan Gormsen
Jonathan Gormsen
Del artiklen:

Har min virksomhed en god professionel, stærk og hurtig hjemmeside? 

Har du en virksomhed, som har en hjemmeside? Så er det vigtigt, at du læser denne artikel.

Der findes utroligt mange virksomheder, som desværre nedprioterer at opdatere og vedligeholde deres hjemmeside. Det er en skam, fordi hjemmesider afspejler virksomhedens kompetencer og professionelisme. Hvis din virksomhed ikke fungerer optimalt kan du let miste omsætning og kunder. 

Er min nuværende hjemmeside tilstrækkelig?

I denne artikel vil jeg præsentere dig for 6 punkter, som kan hjælpe dig med at afdække om din nuværende website er tilstrækkelig. 

Når jeg surfer rundt og møder forskellige hjemmesider møder jeg oftest allt fra mange useriøse dårlige hjemmesider. En dårlig hjemmeside kan være utroværdig og useriøs og vil med stor sandsynlighed gøre du taber penge og mister kunder.

Førstehåndsindtryk

I dag er næsten alle mennesker rutinerede brugere af internettet, og vi forventer moderne, hurtige, og professionelle hjemmesder med en god brugeroplevelse.

Førstehåndsindtryk er noget man snakker om i alle afspekter af livet, og det gælder også webdesign/hjemmesideudvikling. Undersøgelser viser at en besøgende danner et førstehåndindtryk på blot få sekunder. Det er derfor virkelig vigtigt at besøgende har en positiv oplevelse indenfor kort tid. 

Får dine kunder et godt førstehåndsindtryk? Nedenfor beskriver jeg 6 punkter som alle kan være med til at forbedre din hjemmeside. 

Hvad er vigtigt? (6 punkter)

  1. Har du et mobil, og tabletvenligt design (Responsivt websdesign)?
  2. Hastighed – Er din hjemmeside hurtig?
  3. Målgruppe – Passer din hjemmeside til din målgruppe?
  4. SEO – Har du lavet søgemaskineoptimering og er der mulighed for det?
  5. Test – Sæt dig i din kundens sted.
  6. Sammenlign med konkurrenter. 

Mobil og tabletvenlig hjemmeside (Responsiveness)?

I dag er over 50% af alt webtrafik fra mobiler og tablets så det er en NØDVENDIGHED at din hjemmeside fungerer på mobil og tablet.

Hvad betyder responsiveness? Det vil sige, at hjemmesiden automatisk tilpasser sig, alt efter om den ses på computer, mobil eller tablet. Med andre ord automatisk tilpasning af størrelse alt efter skærmstørrelse og -type.

Jeg oplever oftest at mange gamle hjemmesider slet ikke kan tilgås eller bruges på mobil og tablet. Hvis din hjemmeside ikke fungerer på mobil, så vil mit råd altid være at få opdateret din hjemmeside således, den er responsive. 

Billede af computer, tablet, imag og iphone - hvorfor er det vigtigt at en nye professionelle hjemmeside er responsive?

Hastighed - loader din hjemmeside tilstrækkeligt hurtigt?

En stor grund til besøgende forlader en hjemmeside er hastighed. Hvordan ved jeg om min hjemmeside er hurtig eller langsom?

Det findes mange værktøjer, som kan teste din hjemmeside. Jeg anbefaler altid “Lighthouse” som er googlse test. Det gør jeg fordi google blandt andet ranker din hjemmeside udfra dens ligthouse score. 

Gamle hjemmesider med gammelt webdesign resulterer oftest i langsomme hjemmeside, som hurtigt kan få din kunde til at forlade siden. 

Passer mit webdesign til min målgruppe?

Hvem er dine kunder? Hvad er deres alderesgruppe? Hvor gode vurderer du dine kunder er til teknologi?

Disse spørgsmål bør være afspejlet i din hjemmesides design. Når jeg designer hjemmesider har jeg altid målgruppen i mente. Nogle målgrupper foretrækker en meget simpel hjemmeside, hvor andre kunder måske foretrækker en livrig hjemmeside (Mange animationer, farver medvidere). 

Har jeg mulighed for at lave SEO?

Ældre CMS-systmer er ikke opbygget optimalt til søgemaskineoptimering, hvilket besværliggører SEO arbejde og i værste tilfælde umuliggører det. 

Er det let eller svært at lave SEO på din hjemmeside? Hvis det er dyrt og besværligt kan det være en ide af opgradere din hjemmeside til et moderne CMS-system som fx. WordPress. 

Jeg laver udelukkende hjemmesider i WordPress. WordPress er det mest brugte CMS-system i verdenen. Over 30% af alle verdens hjemmesider er lavet i WordPress. Det er er der mange gode grund til. Jeg har skrevet en artikel omkring hvornår og hvofor man skal vælge WordPress – læs her. 

Test din hjemmeside selv!

Jeg anbefaler altid at mine kunder tester deres hjemmeside igennem og vuderer hvordan brugeroplevelsen er. Vær kritisk og stil dig selv kritiske spørgsmål.

Er din hjemmeside brugervenlig? Er din hjemmeside logisk, intuitiv og let at finde rundt i? Kan man let forstå dit budskab med de forskellige undersider?

Husk at teste din hjemmeside på flere forskellige devices altså både mobil, tablet, desktop og laptop. 

Sammenlign din hjemmeside min dine konkurrenters!

Det kan være en god ide at kigge på dine konkurrenters hjemmeside. Vurder hvad de gør godt og hvad de gør knap så godt.

Prøv igen at forestil dig selv som kunde. Udfra din hjemmeside og konkurrentens hvem vil du så helst være kunde hos?

Efter at have læst denne artikel burde du kunne vurdere om det måske er tid til at opgradere eller investere i en helt ny hjemmeside.

Indholdsfortegnelse

Mest læste artikler

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Har du brug for hjælp til WordPress?

Når man skal have en hjemmeside, kan man vælge mellem tonsvis af forskellige bureauer, udviklere og virksomheder, så hvad er grunden til du skal vælge mig?

Jeg tilbyder personlig hjælp i øjenhøjde med overskuelige priser samtidigt med dette kan du hurtigt få fat i mig, hvilket er noget, som kan være svært ved de store bureauer.

Jeg svarer oftest indenfor 1 time, og er altid til at få fat på også i weekender.  Du kan læse mere omkring mig på forsiden.

Hjælp i Øjenhøjde

Jeg vil altid gerne hjælpe og laver gerne instruktions-videoer. Det skal være enkelt at være kunde hos mig.

Personlig Hjælp

Du kan altid kontakte mig, og jeg svarer oftest indenfor 1 time (langt hurtigere end de store bureauer).

Professionel Hjemmeside

En professionel hjemmesideløsning som gør det muligt at skalere din forretning betydeligt.

Timepris

Hvad koster det?

Jeg tager 600 kr. i timen, men de fleste af mine opgaver er løst på under 15 min. Jeg faktuerer per påbegyndt kvarter.

600 KR.

150 kr. ekslusiv moms per kvarter. 

Omkring 50% af mine opgaver løses på under 15 min.

Det passer oftest med, at de mindre opgaver tager omkring 15 minutter for mig at løse. Jeg laver selvfølgelig faste lave priser på større projekter.  Hiv endelig fat i mig så kan vi tage en gratis og uforpligtende snak. 

Hvorfor koster det 600 kr. i timen hos dig, når andre freelancers typisk tager 700-1000 kr. i timen og nogle markedsføringsbureauer gennemsnitligt tager 1.000 kr. i timen?

Jeg har skåret alle omkostninger ind til benet, hvilket gør det muligt for mig, at hjælpe dig for kun 600 kr. i timen. Dette er langt mindre end både andre freelancers og de store markedsføringsbureauer.

Logo fra Jonathan Gormsens hjemmeside, hvor han tilbyder wordpress hjælp og hjemmesider til en fair og ordentlig pris.
Hvad kan jeg hjælpe dig med 👋

Jeg svarer normalt inden for 1 time.

Har du spørgsmål
eller brug for hjælp?
Har du prøvet min prisberegner?
Udregn prisen på din nye hjemmesider på få minutter.