Logo fra Jonathan Gormsens hjemmeside, hvor han tilbyder wordpress hjælp og hjemmesider til en fair og ordentlig pris.

Hvad koster en professionel hjemmeside?

Jeg vil prøve på bedst mulig vis at fortælle omkring priserne på en hjemmeside. I denne artikel vil jeg gennemgå hvad en simpel minimalistisk hjemmeside kan koste, hvis du for eksempel er tømrer og blot skal have nogle få informationer og en måde at kontakte dig på. Derudover vil jeg også fortælle om priserne, når det gælder større hjemmesider som for eksempel en webshop. 

Generelt er priserne meget varierende

Det kan være svært at finde frem til hvad prisen på en hjemmeside lige præcis skal være. Prisen på din hjemmeside udregnes som regel altid udfra timelønnen ganget med antallet af timer hjemmesiden vil tage at lave. Det vil derfor altid være en god ide at finde frem til firmaets eller udviklerens timeløn og derfra bede om et skøn på, hvor lang tid det vil tage at lave. 

Timeløn på hjemmesideudviklerer

Det er meget forskelligt hvad virksomheder og udviklere tager i timen. Generelt vil det altid være billigere at kontakte mindre virksomheder, som har få ansatte eller måske blot en.  Jeg har undersøgt det uoverskuelige marked og her er hvad jeg har fundet frem til.

Mindre virksomheder og freelancere: 400-1000 kr. i timen

Bureauer og større virksomheder: 800-1400 kr. i timen

Freelancere og mindre virksomhed er altså oftest billigere. Man skulle måske tro det var fordi de er dårligere, men sådan hænger det oftest ikke sammen. Mindre virksomheder har oftest færre omkostninger. De har måske ikke et kontor eller andre store faste omkostninger, der gør at de er nødsaget til at tage en høj timepris.

 

Her ses et billede af folk som sidder i et møde, og diskutere prisen på en hjemmeside

Prisen for en hjemmeside

Hvis du skal have en meget simpel hjemmeside kan det oftest gøres for under 3000 kr.

Prisen på en professionel hjemmeside afhænger af en række elementer.

  1. Størrelsen på siden (Hvor mange undersider skal der være?)
  2. Har du nogle specifikke krav til design? 
  3. Specielle funktioner – skal hjemmesiden kunne oversættes til forskellige sprog, skal man kunne booke et møde. Alle funktioner som disse tager tid at implementere og vil øge en given pris på en hjemmeside. 

Det er altså vigtigt at vide på forhånd hvad hjemmesiden skal kunne. Det vil give et meget mere retvisende billede af hvad det vil komme til at koste. 

Hvad koster det så at få lavet en hjemmeside?

Som sagt kan det være meget svært at give et klart svar på dette spørgsmål, da det altid afhænger af hvilke behov man har. Jeg har samlet mine priser her. Jeg tager blot 500 kr. i timen og kan lave en hjemmeside med tilpasset design til blot 2995 ex moms. 

Her er en lille oversigt over hvad du kan regne med.

Mindre hjemmeside (lille informationsside til en tømrer eller lignende) vil kunne koste alt fra 2995 til 9995 

Større hjemmeside (webshop eller en hjemmeside med mange funktioner og undersider) vil kunne koste alt fra 9995 og opefter. 

Disse tal skal tages med et gran salt, da det igen altid afhænger af kundens behov. 

Her ses en oversigt over plugins til wordpress. Det er en masse sikkerhedsplugins som man kan bruge til at hjælpe en med at få en sikker hjemmeside.

Hvad er vigtigt når man skal have en hjemmeside?

Når man skal have en professionelhjemmeside er det er række krav som skal være opfyldt. Jeg har samlet nogle helt grundlæggende krav som jeg altid overholder, når jeg udvikler hjemmesider til mine kunder. 

  • Hjemmesiden skal afspejle virksomhedens målgruppe. Design og funktioner skal altid tilpasses den individuelle virksomheds behov.
  • Sikkerhed – Hjemmesidens sikkerhed skal være i top og der skal tages foranstaltninger for at sikre mod hacking med videre.  Hvis du gerne vil læse mere omkring WordPress sikkerhed så klik her.
  • Hjemmesiden skal fungere fejlfrit på alle devices således, at den både er brugervenlig på tablet, computer og mobil. 
  • Designet og brug af software skal være fremtidssikret. Det er vigtigt at udvikler gør brug af det nyeste og bedste software. 
  • Hastighed – hjemmesiden skal have en tilfredsstillende hastighed.
  • Det skal være let for en kunde at kunne ændre mindre ting såsom tekst, priser og billeder. 
  • Hjemmesiden skal leve op til krav om samtykke og håndtering af cookie- og persondata

Hvordan får man en hjemmeside billigt?

Når man skal have en ny professionel hjemmeside til den bedste pris er der et par ting man skal overveje. Først og fremmest er det en god ide at undersøge markedet. Hvem er udbyderne, hvem kan lave en hjemmeside til dig. 

Som nævnt tidligere vil det oftest være de store bureauer som tager tårnhøje priser, og det vil oftest være de mindre virksomheder, som kan levere en service og et professionelt produkt til en fair pris. 

Derfor er det en god at tage kontakt til en mindre webdesigner eller webudvikler for at høre omkring deres priser. De vil hurtigt kunne give dig en pris på en ny hjemmeside. Du kan derfra sammenligne prisen med de andre som du har spurgt også.

Hvad koster en WordPress Hjemmeside

En WordPresshjemmeside koster som udgangspunkt ikke mere eller mindre end andre hjemmesider.  WordPress er et open source CMS-system – du kan læse mere omkring WordPress her.

WordPress er i sig selv gratis, dog vil design og udvikling af selve hjemmeside koste penge. Derudover skal du også medregne prisen for hosting og prisen for et domæne. 

Få en ny hjemmeside hos mig i dag for blot 2.995 kr.

Indholdsfortegnelse

Skal jeg hjælpe med din nye hjemmeside?

Når man skal have en hjemmeside, kan man vælge mellem tonsvis af forskellige bureauer, udviklere og virksomheder, så hvad er grunden til du skal vælge mig?

Jeg tilbyder personlig hjælp i øjenhøjde med overskuelige priser samtidigt med dette kan du hurtigt få fat i mig, hvilket er noget, som kan være svært ved de store bureauer.

Jeg svarer oftest indenfor 1 time, og er altid til at få fat på også i weekender.  Du kan læse mere omkring mig på forsiden.

Hjælp i Øjenhøjde

Jeg vil altid gerne hjælpe og laver gerne instruktions-videoer. Det skal være enkelt at være kunde hos mig.

Personlig Hjælp

Du kan altid kontakte mig, og jeg svarer oftest indenfor 1 time (langt hurtigere end de store bureauer).

Professionel Hjemmeside

En professionel hjemmesideløsning som gør det muligt at skalere din forretning betydeligt.

Timepris

Hvad koster det?

Jeg tager 500 kr. i timen, men de fleste af mine opgaver er løst på under 15 min. Jeg faktuerer per påbegyndt kvarter.

500 KR.

125 kr. ekslusiv moms per kvarter. 

Omkring 50% af mine opgaver løses på under 15 min.

Det passer oftest med, at de mindre opgaver tager omkring 15 minutter for mig at løse. Jeg laver selvfølgelig faste lave priser på større projekter.  Hiv endelig fat i mig så kan vi tage en gratis og uforpligtende snak. 

Hvorfor koster det 500 kr. i timen hos dig, når andre freelancers typisk tager 600-800 kr. i timen og nogle markedsføringsbureauer gennemsnitligt tager 1.000 kr. i timen?

Jeg har skåret alle omkostninger ind til benet, hvilket gør det muligt for mig, at hjælpe dig for kun 500 kr. i timen. Dette er langt mindre end både andre freelancers og de store markedsføringsbureauer.

Har du prøvet min prisberegner?

Gratis Prisberegner

Udregn prisen på din nye hjemmesider på få minutter.