7 tips til en sikker WordPress-hjemmeside

WordPress er det mest populære Content Management System (CMS) og er på mere end 30% af alle hjemmesider, efterhånden som WordPresss vokser er hackere begyndt specifikt at målrette WordPresswebsteder. Uanset hvilke typer indhold dit websted leverer, er du ikke en undtagelse. Hvis du ikke tager visse forholdsregler, kan du blive hacket. Ligesom du kan med alt teknologi. Det er derfor vigtigt at du kontrollerer dit websteds sikkerhed. Jeg vil i denne vejledning dele mine 7 bedste tips til at holde dit WordPresswebsted sikkert.

#1 - Vælg et sikkert webhotel

En af de første skridt, man skal tage når det omhandler sikkerhed gælder allerede før du har din worpdresshjemmeside nemlig ved valget af webhotel. 

Når du skal vælge hvem der skal hoste din hjemmeside kan der være stor forskel i sikkerheden blandt udbyderne. Det kan måske være tiltalende at gå efter den billigste udbyder, fordi det kan måske skabe sikkerhedsmæssige problemer på lang sigt. 

Det kan derfor være en god ide at undersøge markedet af hostingudbydere og vurdere hvem der tilbyder noget af det sikreste hosting. Jeg kan anbefale Simply tidligere kaldet unoeuro.

Hvis du gerne vil vide hvad det koster at få lavet en hjemmeside hos mig kan du læse mere omkring mine priser her

#2 - Stærk adgangskode

At have en stærk adgangskode er enormt vigtigt og det er ofte noget, som bliver overset, når det angår wordpress. Hvis du gør brug af simple koder som “kat123” eller “abcde”, så vil jeg på det stærkeste anbefale at få skiftet til en kode, som er langt mere kompleks. Jeg vil anbefale at koden mindst består af 15 tegn, hvor det både er tal, bogstaver (både stor og små) samt special tegn som ! eller %. 

Visse plugins tilbyder også 2FA (2-factor authentication), med 2FA er du utroligt sikret.

Hvordan får man en sikker hjemmeside? I dag er det vigtigere end nogenside at din hjemmeside er sikker og ikke kan blive hacket. Dette billede viser en hængelås, som ligger på en computer.

#3 - Installer et sikkerhedsplugin

Det er oftest tidskrævende og rigtigt kompliceret samt svært at kontrollere din hjemmeside for malware. Du ville skulle regelmæssigt opdatere din viden omkring malware 0g programmering. 

I dag har andre udviklet sikkerheds plugins som sørger for dit websteds sikkerhed, scanner efter malware og overvåger dit websted 24/7 for regelmæssigt at kontrollere, hvad der sker på dit websted.

Har du svært ved at finde frem til hvad det bedste plugin er for dig, så skrive endelig til mig. På denne side har jeg installeret Wordfence. Wordfence er et utroligt populært plugin til WordPresshjemmesider. Har du brug for hjælp til at installere og optimere plugins som wordfence? Det vil jeg gerne hjælpe med, du kan du læse mere omkring mine priser her

#4 - Gør ikke brug af "Nulled themes"

Når du bruger wordpress har du oftest købt et tema og måske endda nogle tilføjelser eller plug-ins. Nogle gang er det muligt at finde et betalt tema gratis og det kalder man oftest et “nulled” tema. Et “nulled” tema er altså en hacket version af et betalt tema som ulovligt bliver udgivet gratis fra forskellige hjemmesider.

“Nulled” temaer og andre stykker software kan oftest være fyldt med skjulte ondsindede koder, som kan ødelægge dit websted og din database eller i værste tilfælde logge dig ud af wordpress. Jeg vil altid anbefale at du betaler for temaer og plug-ins således, du sikrer dig adgang til opdatering, support og sikrer dig, at indholdet af temaet er 100% sikkert. 

#5 - SSL Certifikat

I dag er Single Sockets Layer, SSL, gavnligt for alle slags websteder. Oprindeligt var SSL nødvendig for at gøre et websted sikkert til bestemte transaktioner, f.eks. At behandle betalinger. I dag har Google imidlertid erkendt, at det er vigtigt og giver websteder med et SSL -certifikat et mere vægtet sted i sine søgeresultater.

SSL er obligatorisk for alle websteder, der behandler følsomme oplysninger, dvs. adgangskoder eller kreditkortoplysninger. Uden et SSL -certifikat leveres alle data mellem brugerens webbrowser og din webserver i ren tekst. Dette kan læses af hackere. Ved at bruge en SSL krypteres de følsomme oplysninger, før de overføres mellem deres browser og din server, hvilket gør det vanskeligere at læse og gøre dit websted mere sikkert.Næsten hvert hostingfirma tilbyder et gratis SSL -certifikat, som du kan installere på dit websted.

#6 - Husk at opdatere din hjemmeside

Husk at holde din WordPresshjemmeside opdateret, der kommer tit nye vigtige sikkerhedsmæssige ændringer i et tema eller et plugin.  Vidste du at den store skandale kendt som “the Panama papers” opstod fordi man ikke havde husket at opdatere sin WordPressshjemmeside. Den forældede software gjorde det muligt for hackere at indtrænge hjemmesider og stjæle de ønskede oplysninger. 

Det er altså vigtigt at opdatere alle af din hjemmeside jævnligt for at sikre at alt lever op til nutidens standarder. 

Her ses en oversigt over plugins til wordpress. Det er en masse sikkerhedsplugins som man kan bruge til at hjælpe en med at få en sikker hjemmeside.

#7 - Ændre WP-login URL

Som standard er adressen til at logge ind på dit site salt til “dinhjemmeside.dk/wp-admin”. Ved at lade det blive standard kan du blive målrettet mod et “bruteforceangreb” som prøver at knække dit brugernavn/kodeord. Hvis du ønsker at bruges kan registrere sig på din hjemmeside, kan du også få en masse spamregistreringer. For at forhindre dette kan du ændre admin-login -URL’en eller tilføje et sikkerhedsspørgsmål til registrerings- og login -siden. For at ændre WP-login URL kan du fx. bruges et plugin som dette. At ændre WP-login URL tager ikke særlig lang tid – det er noget jeg gerne vil hjælpe med gratis! 
Hvis du har brug for hurtig, kort og gratis hjælp kan du læse mere her

Indholdsfortegnelse

Har du brug for hjælp til WordPress?

Når man skal have en hjemmeside, kan man vælge mellem tonsvis af forskellige bureauer, udviklere og virksomheder, så hvad er grunden til du skal vælge mig?

Jeg tilbyder personlig hjælp i øjenhøjde med overskuelige priser samtidigt med dette kan du hurtigt få fat i mig, hvilket er noget, som kan være svært ved de store bureauer.

Jeg svarer oftest indenfor 1 time, og er altid til at få fat på også i weekender.  Du kan læse mere omkring mig på forsiden.

Hjælp i Øjenhøjde

Jeg vil altid gerne hjælpe og laver gerne instruktions-videoer. Det skal være enkelt at være kunde hos mig.

Personlig Hjælp

Du kan altid kontakte mig, og jeg svarer oftest indenfor 1 time (langt hurtigere end de store bureauer).

Professionel Hjemmeside

En professionel hjemmesideløsning som gør det muligt at skalere din forretning betydeligt.

Timepris

Hvad koster det?

Jeg tager 600 kr. i timen, men de fleste af mine opgaver er løst på under 15 min. Jeg faktuerer per påbegyndt kvarter.

600 KR.

150 kr. ekslusiv moms per kvarter. 

Omkring 50% af mine opgaver løses på under 15 min.

Det passer oftest med, at de mindre opgaver tager omkring 15 minutter for mig at løse. Jeg laver selvfølgelig faste lave priser på større projekter.  Hiv endelig fat i mig så kan vi tage en gratis og uforpligtende snak. 

Hvorfor koster det 600 kr. i timen hos dig, når andre freelancers typisk tager 700-1000 kr. i timen og nogle markedsføringsbureauer gennemsnitligt tager 1.000 kr. i timen?

Jeg har skåret alle omkostninger ind til benet, hvilket gør det muligt for mig, at hjælpe dig for kun 600 kr. i timen. Dette er langt mindre end både andre freelancers og de store markedsføringsbureauer

Har du prøvet min prisberegner?
Udregn prisen på din nye hjemmesider på få minutter.