Hvordan opdaterer jeg min hjemmeside? (WordPress Guide)
Du kender det sikkert din mobiltelefon skal opdateres og du kan let trykke opdater uden, at der opstår nogle problemer. At opdatere sin hjemmeside er desværre ikke ligeså nemt. Denne guide vil forklare, hvordan du opdaterer din WordPresshjemmeside.
En WordPresshjemmesider består af mange forskellige elementer, som spiller sammen plugins, temaer, wordpress og andre tilføjelser. Disse stykker “software” skal fungere og være kompatible med hinanden.
Der opstår problemer, når et plugin fx. ikke er kompatible med en ny version af WordPress, hvorledes det i værste tilfælde kan ødelægge hjemmesiden.
Er det en god ide at opdatere sin WordPresshjemmeside?
Det korte svar er Ja. Det er altid en god ide at have sin hjemmeside opdateret. Nye opdatering løser oftest sikkerhedsproblemer, jeg har skrevet en anden artikel her, om hvordan du kan holde din wordpressside sikker. Opdateringer kan og vil i de fleste tilfælde forbedre din hjemmesides performance, sikkerhed og generel brugeroplevelse.
#1 - Backup og sikkerhed
Før du laver nogle opdateringer overhovedet skal man altid tage en backup.
Lige nu har du forhåbentligt en hjemmeside, som fungerer og med en backup vil det være let at gå tilbage til din fungerende hjemmeside. Det kunne for eksempel være at din hjemmeside gik ned efter du opdaterede et plug-in.
Der er mange måder man kan tage en backup af sin WordPresshjemmeside på. De mest kendte er Updraft og All-In-One migration. Har du behov for hjælp til at tage en backup, så kan du altid skrive eller ringe til mig på 93 98 91 02 .
På billedet nedenfor kan du se hvordan en fejlmeldning kan se ud.
#2 - Opdater WordPress
WordPress har gjort det nemt at håndtere opdateringer med deres indbyggede system. Under kontrolpanelet kan du følge med i hvilke opdateringer som der er og du får løbende notifikationer omkring opdateringer.
Nedenfor har jeg indsat et billede af opdateringssiden.
I nogle tilfælde kan man nøjes med blot at opdatere herfra. Det vil med en god sandsynlighed ikke skabe nogle problemer, hvis der kun er få opdateringer og din hjemmeside generelt er forholdvis ny.
#3 - Opdater et plugin ad gangen
Jeg vil altid anbefale at man opdaterer plugins og temaer før man opdaterer kernen. Den rigtig måde at opdatere på er, at opdatere et plugin ad gangen og derefter tjekke om hvorvidt hjemmesiden stadig er fuldt funktionel.
Det er en kæmpe fordel at kigge på versionerne. Som du kan se på billedet nedenfor fortæller WordPress dig hvilken version du er ved at opdatere til.
De fleste store versioner kan let have mindre fejl, som bliver løst hurtigt efter. Det vil altså sige at hvis et plugin går fra version 2.1.4 -> 3.0 så vil det være forholdsvist risikofyldt. Det vil være bedre at vente til version 3.1 kommer ud. Jeg har lavet et skema som belyser dette også.
Hvilke versionsopdateringer er sikre og hvilke er ikke?
- Fra 1.4.1 til 2.0 er ikke sikkert
- Fra 2.2.4 til 3.1 er mindre sikkert
- Fra 2.1.4 til 2.1.5 er oftest sikkert
#4- Har du brug for hjælp?
At opdatere en WordPresshjemmeside kan hurtigt blive en krævende og svær opgave. Jo længere tid du venter med at opdatere jo større er chancen for at du måske kan blive udsat for hackerangreb.
Jeg vil meget gerne hjælpe med at opdatere din hjemmeside det tager oftest kun 1 time og jeg fakturere blot 600 kr. i timen. Ring til mig i dag på 93 98 91 02
Indholdsfortegnelse
Hjælp i Øjenhøjde
Jeg vil altid gerne hjælpe og laver gerne instruktions-videoer. Det skal være enkelt at være kunde hos mig.
Personlig Hjælp
Du kan altid kontakte mig, og jeg svarer oftest indenfor 1 time (langt hurtigere end de store bureauer).
Professionel Hjemmeside
En professionel hjemmesideløsning som gør det muligt at skalere din forretning betydeligt.
Har du brug for hjælp til WordPress?
Når man skal have en hjemmeside, kan man vælge mellem tonsvis af forskellige bureauer, udviklere og virksomheder, så hvad er grunden til du skal vælge mig?
Jeg tilbyder personlig hjælp i øjenhøjde med overskuelige priser samtidigt med dette kan du hurtigt få fat i mig, hvilket er noget, som kan være svært ved de store bureauer.
Jeg svarer oftest indenfor 1 time, og er altid til at få fat på også i weekender. Du kan læse mere omkring mig på forsiden.
Timepris
Hvad koster det?
Jeg tager 600 kr. i timen, men de fleste af mine opgaver er løst på under 15 min. Jeg faktuerer per påbegyndt kvarter.
600 KR.
150 kr. ekslusiv moms per kvarter.
Omkring 50% af mine opgaver løses på under 15 min.
Det passer oftest med, at de mindre opgaver tager omkring 15 minutter for mig at løse. Jeg laver selvfølgelig faste lave priser på større projekter. Hiv endelig fat i mig så kan vi tage en gratis og uforpligtende snak.
Hvorfor koster det 600 kr. i timen hos dig, når andre freelancers typisk tager 700-1000 kr. i timen og nogle markedsføringsbureauer gennemsnitligt tager 1.000 kr. i timen?
Jeg har skåret alle omkostninger ind til benet, hvilket gør det muligt for mig, at hjælpe dig for kun 600 kr. i timen. Dette er langt mindre end både andre freelancers og de store markedsføringsbureauer